En aquesta entrada volem compartir amb vosaltres la importància d’incloure proves PCR ràpides per a esdeveniments. La utilització massiva d’aquestes proves podria salvar una part del sector d’esdeveniments.

El món dels esdeveniments i espectacles està patint una de les crisis més grans de la història a causa de l’actual pandèmia de coronavirus. Les autoritats exigeixen unes mesures difícils d’assumir en grans esdeveniments, els nostres clients tenen por de possibles contagis dels seus clients i treballadors als mateixos actes o reunions. Això ens porta a una situació complicada que cada dia que passa es va agreujant, portant al tancament d’empreses i la pèrdua de molts llocs de treball.

Certificar la seguretat dels esdeveniments en temps de pandèmia, no és una tasca fàcil i difícilment 100% efectiva. Distància de seguretat, neteja de mans, entrega de màscares, presa de temperatura, etc. Pot ser que no sigui suficient en aquest moment d’inseguretat per als assistents. Els nostres clients. no arriscaran la salut dels seus convidats i nosaltres la dels nostres treballadors.

Pot ser que la solució a aquest problema la tinguem propera. La FDA (L’agència d’administració d’aliments i fàrmacs americana) va aprovar per al seu ús unes proves PCR ràpides que només en 10 minuts  ens puguin donar un resultat fiable. Res a veure amb les actuals que triguen de 24 a 48 hores i poden costar uns 150€ de mitjana. L’eficàcia d’aquestes noves proves, segons el fabricant i FDA, és d’una sensibilitat del 97,1% (percentatge de concordança positiva) i una especificitat del 98,5% (concordança de percentatge negatiu) en els 7 primers dies d’aparició de símptomes.

L’aplicació d’aquestes proves PCR ràpides per a esdeveniments pot estar molt propera. D’aquesta manera sempre acompanyades de les actuals mesures de seguretat (distància, màscara i mans) podrem oferir més tranquil·litat als assistents d’esdeveniments i congressos. La utilització de proves PCR ràpides per a esdeveniments va subjecta a uns protocols per a la presa d’aquestes, que marca el fabricant: Punts segurs de recollida, ha de ser realitzada per professionals de la salut (en aquest cas auxiliars o especialistes en salut ocupacional), zones despera i quarantena en cas de necessitar aquesta última. El mateix fabricant acompanya les proves ràpides PCR amb una aplicació mòbil que podria servir com a passaport per a l’entrada a l’esdeveniment o el passi COVID de cada comunitat autònoma.

Des de Saez DeCom us volem ajudar en la implementació d’aquestes mesures amb la nostra experiència en separació i decoració d’espais efímers. Amb el nostre sistema pipeanddrape podreu separar ràpidament espais per zones, amb boxes independents per fer les proves PCR ràpides per a esdeveniments. Així mateix, sales d’espera i quarantena si cal. El muntatge i desmuntatge del sistema pipeanddrape és ràpid i econòmic.