Les cortines acústiques de teixit ignífug són la millor opció si necessites absorció de so en esdeveniments que es fan a salons o espais molt grans. Aquestes poden ser utilitzades en diferents contextos on són realment útils.

Entre les aplicacions més recomanades podem trobar:

  1. Com a cortines opaques i control de reverberació per a teatres, cinemes i en general sales amb reproduccions audiovisuals
  2. Per proporcionar condicions acústiques que puguis modificar al teu gust depenent del programa musical, el nombre d’assistents… Ideal per a sales de concerts, discoteques, bars musicals, sales d’enregistrament, estudis de música, etc.
  3. Molt útils per atenuar el volum de les converses que puguin generar els assistents, per exemple, en sopars que es facin en grans espais amb una sala àmplia i amb sostres alts.

La importància del gruix

Les cortines acústiques han d’estar fabricades amb un bon gruix i han de ser altament poroses, com més gruixut sigui el material d’absorció, més efectiu serà contra la longitud d’ona més llarga del so (menor freqüència). Per ser molt efectius contra les freqüències de baixos, la cortina necessita tenir almenys entre 2 a 4 mil·límetres de gruix.

El material, com hem comentat abans, ha de ser molt porós. Això fa que la cortina actuï com a parany per al so, capturant l’energia i convertint-la en calor. Tingues en compte que si uses un vinil, cuir o tela que no siguin porosos, aquests reflectiran l’energia del so i obtindràs un resultat poc efectiu. Has de triar un teixit adequat per al teu esdeveniment.

El prisat a les cortines acústiques

Si volem millorar el rendiment d’absorció en freqüències baixes i mitjanes, la cortina hauria d’estar correctament plisada. Això fa que la tela quedi “enrotllada” cap a fora i cap a dins. El prisat ha d’estar correctament realitzat, exposant la superfície d’absorció de so més gran, augmentant així el gruix efectiu i millorant l’atenuació del so a baixes freqüències.

Distància recomanada entre la cortina acústica i la paret

Hem de considerar la distància si volem aprofitar l’efectivitat de la cortina al màxim i absorbir longituds d’ona més llargues (tons més baixos). La distància entre cortina i paret ha de ser entre 15 i 30 cm.

Esperem haver-te ajudat amb els dubtes sobre cortines acústiques de teixit ignífug. A la nostra botiga pots trobar aquest tipus de cortines, també disponible en fardells de 60 metres de roba sense confeccionar. Totes les nostres teles i cortines acústiques estan fabricades amb els millors materials, a més totes compten amb el certificat de teixit ignífug.

Pots trobar les millors cortines als preus més competitius de tot Espanya a la nostra botiga online. Si tens algun dubte pots posar-te en contacte omplint el formulari o trucant directament a les nostres oficines. T’atendrem encantats!