A hores d’ara, no és gens nou manifestar que la pandèmia de la Covid-19 ha arrasat amb el sector dels esdeveniments a tot el país. La pregunta és, hi ha plena consciència sobre qui formen aquest “sector dels esdeveniments”? La realitat és que ens trobem davant d’una invisibilització tant social com organitzativa a tots els nivells, que dificulta enormement la capacitat per canviar les coses i demanar auxili per poder conciliar el Covid als esdeveniments.

Aquesta invisibilització succeeix a partir del moment en què l’increïble auge dels esdeveniments corporatius i culturals a ciutats com Barcelona i Madrid dels darrers anys provoca que milers d’autònoms d’altres sectors especialitzin les seves tasques únicament cap a aquest, encara que estadísticament segueixin formant part de la seva gremi original. Fusters, tècnics de muntatge, dissenyadors, comercials, seguretat, transports i un llarguíssim etcètera de col·lectius i sectors van trobar la font principal d’ingressos en una indústria més viva que mai, que de sobte s’ha vist forçada a parar en sec.

Aquesta contradicció estructural impedeix quantificar amb exactitud l’aportació real del conjunt al PIB del país, així com l’impacte terminal que ha provocat el Covid als esdeveniments, inhabilitant la possibilitat de realitzar esdeveniments presencials a innombrables empreses de la regió.

És per això que, al marge de demanar auxili, la nostra única opció per superar l’era del Covid en els esdeveniments és projectant noves solucions. Solucions adaptades, segures i viables. Solucions que responguin a les necessitats actuals de la nostra indústria;

El desconeixement absolut de la crisi que estem vivint genera inevitablement incertesa i, sobretot, por. Aquest malestar es transforma en una incapacitat completa per prendre decisions a llarg termini, cosa que alhora impedeix determinar quan i com es pot revitalitzar el sector.

Creiem que la sortida no consisteix a despullar-se de la por sense arguments ni cap mecanisme, sinó combatre’l amb garanties. Necessitem un sistema d’esdeveniments segurs, adaptable i validat per autoritats sanitàries experts en la matèria, que avali l’execució d’esdeveniments com a activitats segures per a la ciutadania.

Adaptabilitat

Una altra paraula que escoltem constantment és “adaptació”. “Adaptar-se o morir”. El problema apareix quan plantegem el “com” d’aquesta adaptació. La primera alternativa al nostre món ha estat l’esdeveniment virtual, però és realment una adaptació efectiva i viable per a tots els col·lectius? Com s’adapten els “venues” als esdeveniments sense públic? On es reubiquen els mitjans de transport quan no hi ha ningú a qui portar, tècnics de muntatge on no hi ha res a muntar, o decoradors on no hi ha espais per vestir?

L’esdeveniment presencial necessita mesures que proporcionin una adaptabilitat real per a tots els grups de treball.

Per tot això, des de Saez Decom presentem el pla estratègic per a esdeveniments segurs mitjançant tests d’antígens.

Informa’t en aquests apartats:

  • Test d’antígens per a esdeveniments
  • Com evitar el Covid als esdeveniments