Durant més de 25 anys d’història, a Saez Decom hem debatut molt entre els pros i els contres de treballar amb fusta o alumini en la fabricació dels nostres backdrops o fons d’escenari. És cert que l’utilitzem en alguns acabats o per reforçar alguna estructura que necessita lleugeresa, com ara pantalles de gran format o grans escenaris. Però fermament ens hem decantat per la fusta, bàsicament per sostenibilitat, ecologia i per totes les possibilitats que ens ofereix als nostres dissenys.

A Saez Decom construïm els nostres decorats, estands i fons d’escenaris amb fusta certificada FSC que són les sigles en anglès del Consell d’Administració Forestal. Aquesta organització fomenta i certifica les bones pràctiques humanes i ecològiques tot assegurant la supervivència dels boscos. En utilitzar fusta sostenible als nostres backdrops tenim la tranquil·litat que la nostra fusta procedeix d’un bosc ben gestionat que, a més, millora les condicions socials dels treballadors forestals. A Saez Decom treballem a les nostres estructures amb pi de Flandes, certificat procedent de Suècia i Finlàndia, on són plantats per a la seva posterior explotació, sempre sostenible. Hem de recordar que durant la fabricació de la fusta (el creixement) l’arbre no contamina, al contrari, absorbeix carboni en fer la fotosíntesi. Volem posar èmfasi que la fusta utilitzada en els nostres backdrops prové dels arbres, de la pròpia naturalesa, sent aquesta un dels materials més sostenibles de la Terra.

D’altra banda, ens trobem amb l’alumini, que moltes empreses utilitzen per a la fabricació de backdrops per a esdeveniments que duren un o dos dies, cal recordar que, per produir un quilo d’alumini generem 5 quilos de residus minerals plens de metalls pesants, aquests emeten a l’atmosfera una elevada quantitat de diòxid de sofre, fluoramina i vapors de quitrà que provoquen entre altres coses, pluja àcida. A més, per fabricar-lo cal tres vegades més energia que per fabricar l’acer. L’alumini s’obté a partir de la bauxita, que per extreure-la contamina aigües superficials i subterrànies amb el fang vermell (barreja d’argila i sosa càustica). La contaminació per alumini en els humans pot causar diverses complicacions de salut: intoxicacions, pèrdua de memòria i altres efectes neurològics.

És cert que un fons d’escenari realitzat en alumini es pot reutilitzar diverses vegades i un fet de fusta no té una vida tan llarga, però el preu que paguem, en euros i en impacte negatiu mediambiental, no té comparació. La fusta no contamina i genera més llocs de treball, per això a Saez Decom apostem fermament per la construcció amb fusta en tots els nostres elements: backdrops o fons d’escenaris, photocalls, estands i senyalètica.

Si vols saber més sobre el nostre procés de treball, quin tipus de materials fem servir o  simplement vols conèixer-nos una mica millor, no dubtis a trucar a les nostres oficines o emplenar el formulari de contacte, t’atendrem encantats!