Com fer un esdeveniment segur sense restriccions?

Després de posar en marxa la iniciativa “Backtoevents” hem parlat en innombrables ocasions sobre tots aquells aspectes que hem de tenir en compte a la fase de conceptualització i preproducció d’un esdeveniment per tal d’assegurar un esdeveniment segur. Tot i això, avui ens centrarem en aquelles funcions del disseny que poden ajudar a reduir en gran mesura el risc de contagi alhora que conformen una experiència sensorial per als nostres convidats.

El disseny com a factor comunicatiu pot incidir en el compliment de les mesures de seguretat sense que aquestes es percebin com a restriccions incòmodes, sinó que sorgeixin com a comportaments orgànics induïts pels propis elements de l’espai.

Com s’aconsegueix això?

Segueix llegint.

1. Comptar el missatge de forma visual

Elements separadors visuals

Les barreres físiques no són del tot necessàries si sabem jugar bé les nostres cartes. Podem jugar amb colors, formes o amb simples missatges suggerents.

Imaginem-nos que tenim una zona de bancs continus per seure en lloc de seients individuals. El més normal en aquests casos és que la gent se senti per grups, uns més junts, altres més separats, etc.

Tenim dues opcions, una, la clàssica, posar vinils a terra que diguin “mantingui distància de seguretat”, amb les fletxes i les empremtes dibuixades. L’altra, més subtil i menys agressiva, col·locar coixins o franges de colors cridaners amb la separació desitjada fixats a la grada. Tot i que l’objectiu és el mateix, la intenció del missatge canvia totalment i passa d’una obligació directa a un suggeriment indirecte. Ja no t’estem dient “és obligatori asseure’s aquí” de forma literal, sinó que la mateixa configuració de l’espai evidencia on cal asseure’s i on no, de manera que el nostre cervell ho percep amb naturalitat i no com una imposició.

Punts d´higienització

Els pots de gel hidroalcohòlic ja formen part de totes les entrades de comerços, restaurants, oficines etc., i ja n’hem interioritzat l’ús diari.

Ara bé, per complir el màxim de garanties possibles d‟un esdeveniment segur hem d‟anar un pas més enllà i promoure un comportament responsable en tot moment.

Per què, doncs, no dissenyar elements cridaners que incitin d’alguna manera la gent a fer ús del gel hidroalcohòlic? Els elements de senyalització i/o indicacions de recorregut solen ser punts d’atracció per als assistents, ja que hi tenen contingut d’interès. Aquests poden ser el lloc perfecte per integrar un punt d’higienització, acompanyats d’un gràfic suggeridor que cohesioni el conjunt.

Circulacions

Especialment en espais expositius, és interessant dissenyar les distribucions per tal d’evitar aglomeracions de cap mena, ja sigui en accessos, punts d’informació etc. Això es pot fer mitjançant la suggestió i no l’obligació, com comentàvem. Per aconseguir això podem jugar amb diferents circuits, distribucions circulars i no lineals, atraient el públic a punts dispars de la sala en lloc d’ubicar-ho tot en paral·lel, entre d’altres.

Cada cas és diferent, i per això, abans de dibuixar res, a Saez Decom fem una anàlisi de l’espai i de les necessitats del client atenent totes les directrius epidemiològiques i higièniques pertinents.

2.  Generar experiències noves

Posar un cartell de respectar la distància de seguretat és la majoria de vegades necessari, però no significa que sigui suficient ni 100% eficaç, i molt menys que desemboqui en una experiència memorable. Les complicacions d’aquest any han provocat la necessitat d’innovar totalment trencadora en aquest sector, inventant noves metodologies d’esdeveniments per fer-los segurs i divertits alhora. Això podria suposar un canvi en la manera que concebem els esdeveniments permanentment, ja que la digitalització i les noves formes d’interactuació (càpsules inflables individuals, espais separats per grups, càterin reinventats, etc.) han vingut per quedar-se en molts sentits.

Com a experts en disseny i construcció de tota mena d’esdeveniments conceptualitzem i comencem tots els projectes a partir de l’experiència i les sensacions que volem transmetre al públic.

A l’apartat Com evitar el COVID en esdeveniments de la nostra pàgina web us parlem de la importància d’utilitzar tots aquests canvis per aportar un valor afegit al nostre esdeveniment segur.