A causa de la normativa Europea a què estan sotmesos tots els esdeveniments públics o privats realitzats en hotels, sales de convencions, fires… Totes les cortines i materials tèxtils han de ser de teixits ignífugs per motius de seguretat. La diferència entre un teixit ignífug i un de normal és notable, amb un teixit normal la flama s’expandeix ràpidament cap a altres elements mentre que amb els teixits ignífugs el foc no creix ni s’expandeix i queda reduït al mínim, mantenint la seguretat de tots els assistents a l’esdeveniment.

En aquesta entrada us parlarem sobre els processos de fabricació que es fan servir per crear teixits ignífugs, alguns més duradors que altres.

Bany ignifugant

Aquest procés es pot aplicar tant a materials tèxtils com a no tèxtils, com per exemple, una porta de fusta. Aquest mètode consisteix a passar un teixit o no teixit mitjançant un bany ignifugant, el qual confereix al material de propietats ignífugues no permanents, que depenent de les fibres del teixit o del material amb què estigui fabricat, pot ser resistent entre 4 i 20 rentats com a màxim.

Per fibres o filats FR

En aquest procés s’usen fibres, els monòmers de les quals han estat additivats, a la cadena de formació dels monòmers s’han aplicat substàncies com el clor o el brom, d’aquesta manera s’aconsegueix un efecte ignífug permanent en el teixit.

Aquest mètode d’ignífug permanent ha estat comprovat mitjançant anàlisis realitzades a diferents laboratoris i instituts tecnològics a Espanya i Europa, els resultats obtinguts no poden ser millors: la qualitat dels materials FR (Flame Retardant) que utilitzem a Saez són òptims i perfectes per al seu ús continuat en esdeveniments de tota mena.

Gràcies a això, els nostres ignífugs han assolit la màxima qualificació pel que fa al comportament davant del foc.

Per laminació adhesiva

Consisteix a adherir una làmina ignífuga a un suport teixit o no teixit que li proporciona unes característiques ignífugues que no posseïa anteriorment. L’únic inconvenient és que, en general, sol ser força rígida i estèticament no funciona tan bé com altres mètodes.

Per escumació o backing fluid aplicat

Amb aquest mètode s’aplica un producte ignifugant per mitjà d’una rasqueta o un cilindre, aquest forma una barrera ignífuga que generalment només permet passar la norma British Standard (o prova de la cigarreta i llumí).

Aquest procés sol ser menys rígid que la laminació, per tant més emprat, sobretot en tapisseries.

Si vols més informació sobre els teixits ignífugs amb què treballem, pots utilitzar el formulari de contacte que apareix més avall o trucar directament a les nostres oficines. T’atendrem encantats!