Disculpeu si el silenci al Blog ha durat una mica més del que s’esperava, però estem treballant en un projecte “Top Secret” que veurà la llum en els propers dies i hem estat centrant tots els nostres esforços en aquest projecte, perquè un cop llançat estigués optimitzat al màxim i funcionés a la perfecció.

Sabem que la reproducció de peces audiovisuals és una part molt important en qualsevol esdeveniment que es preï, ja sigui en una presentació de productes i/o serveis, en una cerimònia de lliurament de premis, en concerts, en convencions, conferències, en cinema al aire lliure, i un llarg etcètera. Les pantalles són un element important ja que són econòmiques, portàtils, pesen poc i són relativament fàcils de muntar.

Com que és una de les parts més importants en els esdeveniments, volem fer tot el possible perquè selecciones la pantalla de projecció més adequada per al teu esdeveniment.

Dit això, esperem guanyar-nos el vostre perdó per aquest “radio silence” amb la següent entrada sobre 3 consells per aprofitar al màxim la vostra pantalla de projecció.

Pantalla de projecció frontal o posterior?

És cert que les pantalles de projecció frontal són les més populars i usades actualment, malgrat que les pantalles de projecció posterior tenen certs avantatges en algunes situacions i entorns.

Els projectors frontals són més manejables, també més fàcils de configurar i generalment s’adapten bé a qualsevol espai. D’altra banda els projectors posteriors necessiten un espai darrere de la pantalla exclusivament dedicat a ells, i la seva configuració requereix més temps que els frontals, però, les pantalles de projecció del darrere ofereixen una millor qualitat a la imatge i en general una imatge molt més nítida. Per tant, aquí és on es presenta la primera gran elecció, sacrificar temps i recursos per obtenir una qualitat d’imatge i nitidesa superior o estalviar temps en la instal·lació i instal·lació i sacrificar una qualitat màxima d’imatge?

Tot depèn de les teves necessitats, per començar, mesura l’alçada del sostre a l’espai on es farà l’esdeveniment. L’alçada del sostre és la primera dimensió que ajuda a determinar l’alçada i l’amplada de la pantalla i la posició del projector.

La pantalla ha d’estar almenys a 90 cm del terra, també és recomanable que estigui a menys de 60 cm del sostre, dins d’aquests paràmetres, una calculadora de mida de pantalla pot ajudar a establir una proporció correcta en funció de la mida de la sala , els angles de visió, el format de la imatge i la distància màxima de visualització.

Aspect Ràtio de la pantalla de projecció

Podeu triar diferents formes per a la pantalla. L’Aspect Ratio es defineix com l’amplada per l’alt. Aquestes són les opcions més comunes:

    • 1:1 o quadrat, sovint es fa servir per a la presentació de dades i xifres.
    • 4:3 o definició estàndard, basada en les proporcions daspecte originals de la televisió i monitors de PC, avui dia menys usada però encara disponible.
    • 16:9 o panoràmica, és el nou estàndard actual de relació daspecte i la proporció nativa per a tots els projectors HD.
    • 2.35:1 i 2.40:1 o Cinema Scope, aquestes relacions d’aspecte estan dissenyades específicament per als requisits del cinema.
    • Fora de format: a Saez Decom també treballem amb formats atípics i originals, podem donar-li a la pantalla la forma que vulguis. Com podeu observar a la foto principal d’aquesta entrada ia la següent foto, en un esdeveniment recent hem creat una pantalla amb forma de mitja lluna!

Hi ha més opcions a considerar per escollir la pantalla de projecció?

Les pantalles poden ser fixes o retràctils. A més, han de tenir una tensió perfecta; per a les pantalles retràctils, una pantalla tensada o “tabulada” ajudarà a assegurar que la superfície de projecció estigui sempre tensa i estable quan aquesta es baixi. Una altra consideració per a les pantalles retràctils és si es baixen manualment o mitjançant un motor de control remot.

A pantalles manuals tenim les dues opcions més populars, Fast Fold i Tripod. Les pantalles de projecció de plegat ràpid són una excel·lent opció per a sales més grans, les pantalles de projecció de trípode són una bona opció per a sales més petites i sessions de treball.

Si encara tens algun dubte sobre quina pantalla hauries de fer servir al teu esdeveniment, sempre pots contactar amb nosaltres i t’aconsellarem de la millor manera possible. Pots contactar directament per telèfon amb les nostres oficines o bé pots emplenar aquest formulari i et contestarem com més aviat millor.